17 oktober 2011

Svalor och vad dom betyderSvalor har varit och är ett populärt motiv att tatuera. Svalan har en rik historia och symbolism över hela världen, de vanligaste betydelserna är: hälsa, rikedom, lojalitet och långa resor. Det är även populär att tatuera in saker som stjärnor, ankare och banners ihop med svalan.

En sjömans tatuering

Denna fågel har blivit ett av sjömännens signum då fåglar alltid var ett bra sätt att navigera sig efter, fåglarna blev ett sätt att veta om man var nära land. För sjömän symboliserade den många saker som bland annat en säker hemkomst. Ett annan tolkning är att svalorna kommer tillbaka hem varje år oavsett var de befinner sig. Men även att när svalan väljer partner så håller de ihop resten av livet, kärlek och lojalitet till familjen.
Andra betydelser i samma tema:
  • kommer alltid hem efter en lång färd
  • något vunnet
  • överlevt en hård tid
Från början var svalan ett sätt att visa att man var en erfaren sjöman,genom att förtjäna sin tatuering. Den första svala gjorde man sig förtjänt av efter 5000 nautical miles och sin andra efter 10000 osv.Men det fanns även andra tillfällen då sjömän lät sig tatuera in en svala T.ex när de seglat de sju havet, korsat ekvatorn och ytterligare en när de kom tillbaka och när de seglat around the horns (syd afrika och syd amerika).

Andra betydelser

  • I en del kulturer ses svalan som ett tecken på ekonomisk framgång, men då ska du se vårens första svala medan två mynt gnids mot varandra.
  • En tatuering med 2 svalor står för frihet, en mycket populär tatuering hos folk som precis blivit frigivna från fängelse.
  • Placerar man svalan på knytnävarna så symboliserar det i England att man är en bra slagskämpe. Tatueringen förväntas ge dig snabba slag i en fight.
  • Svalan kan även ses i en del gäng som en gängsymbol.
  • I en del kriminella kretsar så ses svalor och bluebirds (jailbirds) som en symbol för arisk makt.
Svalan är en Old School tatuering som har blivit en trend igen, speciellt i rockabilly kretsen. Många rockabilly tjejer väljer att tatuera in en svala precis som t.ex. körsbär och stjärnor. För att detta var tatueringar som var populära under eran av rockabilly musiken.
För att symbolisera trygg hemkomst, lojalitet till familj och hem och frihet så är svalan ett bra val av tatuering även om du inte vill vara sjöman och härja på haven.